Elektronikreparation med ris

Flere gange ugentligt, modtager vi MacBooks og iPhones med væskeskader, som vores kunder har forsøgt at reparere ved at smide enhederne i en pose med ris. Hver eneste gange undrer vi os over, hvorfor vi oplever det så tit. Hvis man så lige bruger 5 minutter på at afsøge nettet for artikler om ris-myten, finder man hurtigt ud af, at rigtige mange opfordrer til elektronikreparation med ris til vandskadet elektronik.

Vi har fundet en artikel frem, som beskriver hvordan man ikke skal gøre.

Denne er blot en af hundredevis af artikler på nettet, som rent faktisk opfordrer til, at forværre skaden af dit væskeskadede elektronik.

Ris kan IKKE reparere vandskadet elektronik, hvad enten du vælger grødris, basmatiris eller en helt 3. sort, vil resultatet altid være det samme; DET VIL IKKE FUNGERE. Derfor skal du altså ikke forsøge elektronikreparation med ris.

Hos ifixit beskriver de rigtig fint, hvorfor man ikke skal tørre vandskadet elektronik med ris og hvad man selv kan gøre for at udbedre skaden. Du kan læse hele artiklen her.

Budskabet her er – Spis dine ris og undlad at bruge dem til “reparation”.