Problemer med Big Sur

Nyeste macOS  version med titlen Big Sur, udkom den 12. November 2020 til stor glæde for mange Apple entusiaster.  Apple har med Big Sur lavet en af de største designmæssige ændringer siden macOS X.
Det hele er blevet lidt mere lækkert med afrundede kanter i menuerne, nye system lyde, symboler, værktøjslinjer osv.
Det er dog ikke noget vi vil komme nærmere ind på her. Dette indlæg er derimod en advarsel til jer Mac brugere, som har en ældre Mac og ønsker det sidste nye styresystem fra Apple.

Du kan læse mere om Big Sur på Apples hjemmeside

Siden Lanceringen af macOS 11 eller Big Sur, har vi modtaget mange henvendelser fra fortvivlede Mac ejere, som har forsøgt sig med installation af Big Sur, for derefter at sidde tilbage med en ubrugelig MacBook. Indtil videre har vi kun oplevet, at problemerne opstår på ældre MacBooks fra 2013 til 2015, men vi kan ikke udelukke, at det også påvirker nyere Mac computere.

Big Sur - macOS 11

Hvad er det for nogle problemer?

I og med Big Sur stadig er helt nyt, har vi stadig ikke det fulde overblik over hvilke problemer det kan skabe og hvilke computere, man kan forvente bryder ned. Vi ved heller ikke om det er samtlige modeller i en given årgang. Vi ved dog problemerne er reelle og bl.a. kan få din MacBook til at gå helt i sort eller gå ned under download af macOS 11. Vi har ved en enkelt lejlighed også oplevet, at hardware bliver skadet.

Vent lidt med at opdatere din Mac til Big Sur

Anbefalingen herfra er at vente lidt med opgradering, da vi ud fra erfaring ved, at dersom regel er børnesygdomme forbundet med nye OS releases.
Hvis du allerede har installeret Big Sur og er stødt ind i problemer, så er vi klar til at hjælpe.

Du kan læse mere om vores Mac reparationer her på siden. Hvis du har spørgsmål, kan du også ringe til os på 32961330.