Grafikkort reparation og udskiftning af grafikchip i MacBook Pro

Grafikkort reparation

Udskiftning af grafikchip (GPU)

Vi tilbyder fejlsøgning og reparation af grafikkort og grafikchip. Grafikchippen kaldes også for GPU, grafikprocessor, videochip eller videokort. Det forekommer ofte at GPU'en går i stykker i Mac computere. Visse modeller er ekstra sårbare, MacBook Pro og iMac er kendte for at have fejl i GPU'en og kan dermed have behov for en grafikkort reparation.

Vi udskifter grafikchip og reparerer GPU-relaterede fejl i disse modeller:

MacBook Pro (15", medio 2010)
MacBook Pro (17", medio 2010)
MacBook Pro (15", primo 2011)
MacBook Pro (17", primo 2011)
MacBook Pro (15", ultimo 2011)
MacBook Pro (17", ultimo 2011)
MacBook Pro (Retina, 15", medio 2012)
MacBook Pro (Retina, 15", primo 2013)
iMac (27", ultimo 2009)
iMac (27", medio 2011)


 GPU info

Det er ikke altid at vi har GPU'er på lager til alle modeller, da de i nogle perioder kan være svære at skaffe i fabriksny tilstand.

AMD Radeon HD 6970 - Udgået (kan dog nedgraderes til HD 6850)

Det er kun muligt at udskifte grafikchippen til samme type som er monteret i forvejen, med undtagelse af HD6970-chippen i iMac 27" 2011. I denne model kan chippen nedgraderes til en HD6850-chip. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har yderligere spørgsmål i forbindelse med grafikkort reparation.


Fejl på Mac computere der skyldes grafikkort (GPU) kan bl.a. være:

- sort skærm
- streger på skærmen
- dobbelt skærmbillede
- pixelering på skærmen
- firkanter på skærmen
- nedlukning ved indlæsning af styresystemet
- genstart ved indlæsning af styresystemet
- spontan og uventet nedlukning
- computeren tænder ikke
- m. fl.

Lignende symptomer kan også vise sig ved fejl på andre dele end grafikchippen, så en indledende diagnose er altid obligatorisk inden en decideret grafikkort reparation foretages.


Grafikkort reparation

Ved reparation af grafikkort eller Logic Board, i modeller hvor GPU'en er lodddet på bundkortet, udskifter vi grafikchippen med en fabriksny chip. Dette er den eneste måde, hvorpå en holdbar løsning kan tilsikres.

Der findes andre metoder til at få en grafikchip til at "virke igen", men disse metoder er midlertidige metoder, som ikke holder ret længe. Det kan bl. a. være "reflow" af chippen, hvor chippen varmes op, eller "reballing" af chippen, hvor chippen afmonteres og får udskiftet lodningerne hvorefter den monteres igen.

Disse metoder benytter vi dog ikke, da de ikke er holdbare i det lange løb, i og med GPU'er er konstrueret med et såkaldt "flip-chip"-design. Dette design gør, at det er lodningerne inde i selve chippen, hvor fejlen er placeret og ikke i lodningerne hvor chippen er monteret på printpladen. Lodningerne inde i chippen er omgivet af underfyldningsmateriale, hvilket bevirker at et såkaldt reflow ikke kan foretages (modsat "wire-bonding"-design), da underfyldningen bare vil resultere i "forskudte" lodninger.

Det vil sige at bagning af grafikkort, opvarming med varmepistol samt andre "gør-det-selv" reflow-tricks aldrig vil kunne ligestilles med en egentlig korrekt reparation hvor chippen udskiftes. Disse metoder vil ikke holde i det lange løb.

Vi benytter avanceret loddeudstyr til udlodning og indlodning af den nye chip. Vi yder selvfølgelig 2 års reklamationsret på grafikkort reparation ligesom på alle vores andre reparationer.


Comments are closed.