Adresse

Ved Klosteret 12 st. 2, 2100 København Ø Telefon 32961330 Åbningstider Man-Fre 10-17

Tastatur og topcase

Tastatur udskiftning

Der kan være flere årsager til at dit tastatur trænger til at blive udskiftet. Det kan f.eks. have været udsat for vandskade. Måske har du spildt lidt cola, vin, champagne, kakao, mælk eller lignende ned i tastaturet og dermed kortsluttet det således at det er nødvendigt at skifte det. Det behøver dog ikke at have været en ydre påvirkning der har forårsaget at det ikke virker. Måske er nogle af tasterne stoppet med at virke, eller der kommer forkerte tegn frem, når du trykker på knapperne. Det kan sagtens ske "af sig selv" og lige pludselig stoppe med at virke eller stoppe med at virke korrekt. I så fald skal tastaturet højest sandsynligt  udskiftes til et nyt. I sjældne tilfælde hvis tastaturet er helt dødt og slet ikke responderer, når du trykker på det, så kan det også skyldes bundkortet. I disse tilfælde vil det være nødvendigt at lave en bundkort reparation for at få det til at fungere igen. SuperMac tilbyder udskiftning af tastatur i MacBook Pro, MacBook Air, MacBook Pro Retina og MacBook Unibody (aluminium). I MacBook (sort og hvid) samt MacBook Unibody (hvid) tilbydes kun udskiftning af komplet topcase.


Udskiftning af topcase

I nogle tilfælde vil det være mere hensigtsmæssigt at skifte komplet topcase. Topcase er den del som er lavet af aluminium og indeholder tastaturet. Det kan være at din Mac har været en tur på gulvet fordi du har tabt den og der kan dermed være kommet buler eller andre skræmmer i den. Topcase bliver som regel kun skiftet, hvis du vil have udbedret kosmetiske skader, da det ikke betyder noget for selve funktionen af tastaturet, hvis den er lidt bulet. Er den blevet meget skæv, er det selvfølgelig nødvendigt at skifte den, men tag os gerne med på råd hvis du er i tvivl om du skal have skiftet hel topcase, eller om det er nok bare at skifte selve tastaturet. Bemærk at en autoriseret reparatør altid vil tilbyde udskiftning af komplet topcase, da disse ikke tilbyder udskiftning af tastatur alene. Det er altid dyrere at skifte komplet topcase end at udskifte selve tastaturet.


Udskiftning af enkelte taster

Vi ser ofte at der kan være situationer, hvor der mangler en enkelt knap eller to. Vi tilbyder udskiftning af knapper enkeltvis i disse tilfælde. Det koster 50 kr at skifte en knap. Vi har enkelte taster til de fleste modeller. Apple bruger forskellige underleverandører til produktion af tastaturer, bl.a Darfon og Sunrex, og det er derfor forskellige typer klips som holder knapperne på plads. Så man kan ikke udfra computerens model afgøre hvilken type knap, man har brug for. Det er derfor nødvendigt at se neden under en af de fungerende taster, for at finde ud af hvilken type knap der passer til det specifikke tastatur.mac taster


Udskiftning af backlight sheet

Der sidder et tyndt lag plastik imellem selve tastaturet og bundkortet, hvis opgave er at sprede, det lys der oplyser tasterne. I nogle tilfælde, specielt i forbindelse med væskeskader med kakao eller kaffe, kan selve dette lag være meget medtaget pga. væsken, som er blevet spildt ned i. Det vil derfor være bedst at udskifte backlight sheet i forbindelse med udskiftningen af tastaturet, så lyset spredes ordentlig igen, for ellers kan resultatet være ujævn belysning dit tastatur. I andre tilfælde kan dette backlight sheet have løsnet sig af sig selv og også i disse tilfælde, spredes lyset dermed dårligt og giver en dårlig og ujævn belysning til følge.


Udskiftning af farven på lyset i tastaturet

Vil du have en unik Mac? Hos Super Mac Service kan vi skifte farven på lyset i dit tastatur så dine knapper ikke længere lyser hvidt. Skil dig ud fra dine klassekammerater, ved at dine knapper i din Mac lyser en anden farve. Du kan vælge blåt, rødt, grønt eller gult lys i dit Mac tastatur. Kontakt os for at høre nærmere om vores "tastatur-belysnings-mod". Det eneste krav er at din Mac er født med tastaturbelysning.