32961330 - Man-fre: 10-17

macOS installation – Få nyt styresystem i din Mac

Der kan være mange årsager til, at du vælger at macOS installation. Hvis du oplever, at programmer ikke længere fungerer, kan det skyldes at styresystemet (macOS installationen i din Mac) er forældet. Det kan derfor opdateres til en nyere macOS version, så du igen er i stand til at afvikle de programmer, som ikke fungerer i dit gamle styresystem. Nogle gange kan det også være nødvendigt at geninstallere macOS, hvis det eksempelvis er inficeret med enten virus eller malware. Der kan være flere gode grunde til at få nyt macOS installeret i din Apple computer. Uanset hvad der ligger til grund, vil vi meget gerne bidrage med vores hjælp.

macOS installation

Opdatering af macOS

Apple’s macOS er sat op til, at minde dig om opdateringer til macOS, så du ikke glemmer at opdatere din Mac. Det er dog ikke alle Apple computere der kan opdateres. Hvis din computer er af ældre dato, vil den formentlig ikke være kompatibel med nyeste macOS, og derfor ikke mulig at opdatere.

Det er ret nemt selv at opdatere sit macOS. Det kræver en internetforbindelse og lidt tålmodighed. Vi ser engang imellem, at macOS installationer fejler. Den typiske årsag er udfald i internetforbindelsen. Rigtig mange brugere benytter nemlig en trådløs internetforbindelse, når macOS skal opdateres. Vi anbefaler at du forbinder din Mac til internettet med en kablet forbindelse, så forbindelsen opretholdes og din opdatering gennemføres uden fejl. Hvis du mister forbindelsen til internettet under opdatering af macOS, kan du risikere, at din Mac ikke starter styressystemet korrekt.

Hvilket styresystem passer til din Mac?

På Wikipedia findes der en fin oversigt over macOS versioner siden 1997. Er du i tvivl om hvilket styresystem du kan installere i din Mac, kan du tage et smut forbi Everymascs hjemmeside, hvor du får et fint overblik over kompatible macOS versioner til de forskellige Mac modeller.

macOS versioner

macOS navnmacOS version
macOS Sonoma14
macOS Ventura13
macOS Monterey12
macOS Big Sur11
macOS Catalina10.15.7
macOS Mojave10.14.6
macOS High Sierra10.13.6
macOS Sierra10.12.6
OS X El Capitan10.11.6
OS X Yosemite10.10.5
OS X Mavericks10.9.5
OS X Mountain Lion10.8.5
OS X Lion10.7.5
Mac OS X Snow Leopard10.6.8
Mac OS X Leopard10.5.8
Mac OS X Tiger10.4.11
Mac OS X Panther10.3.9
Mac OS X Jaguar10.2.8
Mac OS X Puma10.1.5
Mac OS X Cheetah10.0.4

Nyt macOS = nye problemer

Hver gang Apple lancerer en ny version af deres styresystem macOS, sker det normalt ikke uden uden problemer. F.eks var der store udfordringer med download af macOS Big Sur og macOS Monterey samt problemer med batterilevetid. De eventuelle problemer som du oplever med dit nye macOS, bliver som regel løst hurtigt af Apple via en softwareopdatering.

Hvis du oplever problemer med macOS i din Mac computer, vil vi gerne hjælpe med at løse dem.

Lad os hjælpe med installere macOS i din Mac

Vi tilbyder macOS installationer til stort set alle Mac computere. Hvad enten du er indehaver af en Mac Pro, iMac, Mac Mini eller MacBook, så kan vi hjælpe. Du behøver nødvendigvis ikke at vælge at installere det styresystem, som din Mac er pre-installeret med. Ofte er det sådan, at nyere styresystemer også kan afvikles på ældre Mac computere.

Det kan være en fordel for nogle, at vælge et ældre styresystem (macOS), hvis du eksempelvis skal afvikle programmer af ældre dato, som ikke er kompatible med nyere styresystemer. Har du en nyere Mac og ingen begrænsninger i forhold til ældre programmer, anbefaler vi som regel, at du vælger nyeste macOS. Der kan dog være undtagelser hvor vi anbefaler et ældre styresystem. Hvis styresystemet eksempelvis er meget nyt og det stadig er forbundet med mange fejl at installere, vil vi med al sandsynlighed anbefale et andet og mere stabilt system.

Vi kan hjælpe med andet end blot software. Vi tilbyder nemlig stort set alle slags reparationer af stationære og bærbare Apple computere. Hvis du er i tvivl om vi kan hjælpe dig med dine Mac problemer eller du har spørgsmål til nogle af vores mange Apple reparationer, så tøv ikke med at kontakte os. Vi kan træffes på telefon alle hverdage mellem 10-17. Du kan også besøge os i vores forretning på Østerbro i samme tidsrum.