Logic Board reparation

Hos Super Mac Service tilbyder vi fejlsøgning og reparationer af Logic Board’s. Vi kan udføre reparationer af bundkort fra Apple, hvor vi indledningsvis diagnosticerer. Der kan være mange grunde til, at dit bundkort ikke fungerer optimalt. Det kan f.eks. være en løs forbindelse mellem video-controller og grafikkort eller strømstyrring- og spændingsregulerende kredsløb. Der kan også være fejl i power- og system management controller chips. Listen af mulige bundkort fejl fortsætter bl.a. med:

Backlight controllere
Ladestik
Nord- og sydbro
BGA chips
SMD chips
SMC chips

Reparation af væskeskadede Logic Boards

Langt de fleste Logic Board reparationer skyldes problemer skabt af af en væskeskade. Du kender måske problematikken; Kaffen står på dit skrivebord med din MacBook, og i et uopmærksomt øjeblik, får du væltet kaffen ned i din MacBook.

En af de opgaver som oftest bliver stillet, er væskeskade diagnose, da MacBooks i alle afskygninger har det en underlig tendens til at tiltrække væske når de er i nærheden af mennesker.
Væskeskader fylder en del af vores daglige opgaver, og der er en enkelt generel ting vi kan sige, som omhandler alle væskeskader hvilket er; ingen væskeskader er ens.
Da en grundig genenmgang altid er nødvendigt i forbindelse med væskeskader, har vi en seperat diagnosticeringsprocess som altid følges for at undgå yderligere skader, evt. forsaget  af væskerester, eller skjulte skader. Dette er nødvendigt inden man kan begynde at tilslutte strøm og måleremedier.
Ved hurtigt at afbryde sin MacBook, og herefter holde den slukket, vil altid være at foretrække i forbindelse med væskeskader. Dette vil modvirke komponenter brænder af såfremt der sendes strøm igennem komponenter der er fugtige eller våde. Er der først brændt komponenter af, skifter reparationen karakter, da vi så skal have udskiftet enkelte komponenter, eller hele dele hvorpå komponenterne er brændt. Dette kan omhandle Logic Board, trackpad, skærm, I/O board og tastatur.
Med rettidig afbrydelse af sin MacBook, og opfølgening hos en professionel, kan man i mange tilfælde tørre en macbook ud i adskilt stand samt ultralydsrense elektronikken for at fjerne korrosion, væskerester etc. Dette vil i mange tilfælde kunne redde elektronikken i din MacBook, og nu har man så evt væskeskader i topcase ( tastatur ) og evt display tilbage.
MacBooks er og har aldrig været særlig gode til væske, så derfor er det essentielt at handle hurtigt såfremt at uheldet er ude.
Er der brændt komponenter af, har vi også redskaber til at fixe dette, eller udskifte delen såfremt reparation ikke er mulig eller økonomisk attraktivt.

MacBooks er og har aldrig været særlig gode til væske, så derfor er det essentielt at handle hurtigt såfremt at uheldet er ude.
Er der brændt komponenter af, har vi også redskaber til at fixe dette, eller udskifte delen såfremt reparation ikke er mulig eller økonomisk attraktivt.

Vi ombytter defekte Logic Boards

Heldigvis kan de fleste Logic Boards repareres, dog er det i enkelte tilfælde, nødvendigt at udskifte Logic Boards, da de er for skadede til at blive repareret. Fordelen ved en udskiftning i stedet for reparation, er at det går hurtigere. Normalt har vi de fleste Logic Boards på lager, og har derfor mulighed for at udskifte på dagen for indlevering.

De mest almindelige symptomer ved Logic Board fejl 

De mest gængse fejl på bærbare og stationære computere, som skyldes en fejl på bundkort/logic board kan bland andet være:

Død og kan ikke tænde
Slukker pludseligt af sig selv
Starter ikke operativsystemet
Meget svagt lys i skærmen eller slet intet lys
Lys i skærmen men intet billede
Komplet sort skærm med hverken lys eller billede
Der er fragmenter i skærmbilledet
Tastatur virker forkert eller virker slet ikke

Disse symptomer kan også forekomme ved andre hardware fejl, derfor skal der stilles en diagnose inden reparation.

Reparationer af væskeskadede bundkort kræver en obligatorisk kemisk rengøring så korrosion undgås.

Hvis du har nogle spørgsmål til Logic Board reparationer, er du mere end velkommen til at kontakte os på 32 96 13 30.

Udvalgte tjenester

  • Bundkort diagnose
  • Væskeskader
  • Ultralydsrengøring
  • Udskiftning af komponnenter
  • Datarecovery

Skal vi kontakte dig