Hvad skal det nye macOS hedde?
Mine cookies

32961330 - Man-fre: 10-17

Hvad kommer det nye macOS til at hedde?

Hvad kommer afløseren til macOS Ventura til at hedde?

Traditionen tro har Apple navngivet deres macOS efter naturområder i Californien og dyr. De seneste versioner af macOS har inkluderet navne som Ventura, Monterey, Big Sur, Catalina, Mojave, High Sierra, Sierra og så videre. Der er også en mulighed for, at Apple vil introducere et nyt tema til at navngive fremtidige macOS versioner. Det store spørgsmål er: Hvad kommer det nye macOS til at hedde?
Det spørgsmål forsøger vi at besvare i denne post.

macOS Ventura – efterfølgeren til macOS Monterey

macOS Ventura 13 er en efterfølger til macOS Monterey og er designet til at tilbyde en række nye funktioner, forbedringer af ydeevne og opdateringer af eksisterende værktøjer og applikationer.

macOS Ventura udgivelsesdato: 24. oktober 2022

Hvad kommer det nye macos til at hedde?

Hvad kommer det nye macOS til at hedde?

Det er umuligt at gætte på, hvad det næste macOS kommer til at hedde. Det kan være at Apple fortsætter med nuværende tema, og derfor navngiver det næste macOS med endnu et navn fra den californiske natur. Det kan også tænkes, at Apple vælger en anden tilgang og introducerer et helt nyt navngivningskoncept. Det eneste vi ved med sikkerhed lige nu, er at vi ikke kender til Apple planer.

Selvom det stadig er uklart, hvad det nye macOS vil blive kaldt, kan vi forvente, at Apple vil afsløre navnet i løbet af de kommende måneder, inden det bliver frigivet til offentligheden under WWDC i juni 2023.

Dyr, natur og bjerge – hvad bliver det næste?

I mere end 20 år har Apple brugt californiske naturområder og dyr til navngivelse af macOS styresystemer. Måske i år vil vi se en ændring, i den måde Apple navngiver macOS på. Nogle mener, at træer kan blive det næste.

Redwood

Nogle mener, at Redwood kunne blive det næste navn og dermed også en ændring i den måde, hvorpå Apple navngiver styresystemer. Redwood er en storartet og ikonisk træart, der findes i det nordlige Californien. Det er også navnet på en nationalpark i samme område.

Sequoia

Andre mener at en anden træsort er i spil nemlig Sequoia. Sequoia er en anden træart, der hører hjemme i det vestlige USA og især i Californien. Det er også navnet på Sequoia National Park, der ligger i Sierra Nevada-bjergene i Californien.

Sonoma

Sonoma kunne også være et oplagt valg, hvis Apple altså fortsætter med at navngive macOS efter naturområder. Sonoma er en region i det nordlige Californien, der er kendt for sin vinproduktion og smukke landskaber.

Tidligere macOS versioner med inspiration fra dyreverdenen

Apple har systemtisk kørt med ensartethed i navngivningen af macOS. Fra 2001 til 2015 benyttede Apple dyrenavne til at navngive nye macOS versioner. I 2016 valgte Apple en ny navngivningsstrategi.

  • Cheetah
  • Puma
  • Jaguar
  • Panther
  • Tiger
  • Leopard
  • Snow Leopard
  • Lion
  • Mountain Lion

Tidligere macOS versioner med navne hentet fra den californiske natur

macOS Mavericks fra 2016 var Apples første styresystem med navn efter et californisk naturområde. Også navne på bjerge som El Capitan, Catalina og Sierra er blevet brugt til at navngive Apples styresystemer. 2023 navngiver Apple fortsat macOS efter californiske naturområder og bjerge, og det bliver spændende at se, om det fortsætter.

macOS med helt nyt navn

Jeg tror på, at Apple ændrer deres måde at navngive deres styresystemer på. I takt med deres nye M-processorer, er det nærliggende at tro, at der kommer en ændring i måden Apple navngiver deres macOS på. Det er dog alt sammen gætterier, og det bedste vi kan gøre, er at vente og se. Hos Super Mac Service er vi i hvertfald spændte på, hvad det næste macOS skal hedde.

Hvad kan vi forvente af et nyt macOS?

Traditionen tro, er der altid nye funktionaliteter og opdateret design i nye versioner af macOS, men hvad kan vi forvente denne gang?

Nyt design

Apple har tidligere introduceret nye designsprog i macOS, senest med introduktionen af Big Sur. Det er muligt, at den næste version af macOS vil få endnu et faceliftet design med nye ikoner, farver og typografi.

Forbedret M-processor understøttelse

Apple introducerede egen M1-processor i 2020, og det ser ud til at være en kæmpe succes indtil videre. Den næste version af macOS kan have fokus på forbedret understøttelse af M1-processorer og tilføje flere funktioner til M1-baserede Mac computere.

Flere integrationer med iOS

Apple har allerede gjort en del for at integrere macOS og iOS, men der er stadig plads til forbedringer. Man kan forestille sig, at den næste version af macOS vil forstærke integrationen mellem de to systemer, så der kan arbejdes ubesværet på tværs af Apple enheder.

Fokus på sikkerhed og privatliv

Med den stigende opmærksomhed på GDPR, onlinesikkerhed og privatliv, kan den næste version af macOS, indeholde flere funktioner og forbedringer på dette område.

Forbedret brugervenlighed

Apple har altid haft fokus på brugervenlighed, og det er muligt, at den næste version af macOS vil have endnu flere funktioner, der gør det endnu mere intuitivt.

Ny software til kreativt arbejde

Apple har en stærk tilstedeværelse inden for kreativt arbejde, og deres macOS-operativsystem er ofte foretrukket af designere og andre professionelle. Den næste version af macOS, kan inkludere nye funktioner specielt rettet mod disse brugere.

Disse er blot nogle mulige forventninger og spekulationer om, hvad der vil være inkluderet i den næste version af macOS. Vi vil dog først vide, hvad der er på vej, når Apple annoncerer den nye version.

Skal du have nyt macOS installeret i din Mac?

Har du en Mac, hvor du ønsker at få nyt macOS installeret, så kan du hente hjælp hos os. Vi har både nye og gamle versioner af macOS, så du kan vælge hvilket styresystem, som du vil have installeret på din Mac. Ønsker du at vide mere om installation af macOS, er du velkommen til at kontakte os eller komme forbi vores forretning på Østerbro.

Skriv en kommentar