32961330 - Man-fre: 10-17

Blæser larm fra MacBook

Hvis du ejer en Mac computer, er du måske stødt på problemet med larm fra blæseren. Det kan være enormt irriterende og distraherende, især hvis du bruger din computer til arbejde eller studie. Men hvorfor sker det, og hvad kan du gøre ved det? I denne artikel har vi kigget lidt på årsager og løsninger til blæser larm.

Blæseren larmer i min mac

Årsager til blæseren larmer i en Mac computer

Der er flere grunde til, at din Mac computer kan afgive larm fra blæseren. Nogle af de mest almindelige årsager er:

  1. Overophedning: Hvis din Mac bliver for varm, vil blæseren automatisk tænde for at køle den ned. Overophedning kan eksempelvis skyldes snavs. Dette kan resultere i forhøjet blæserlarm.
  2. Softwareproblemer: Nogle gange kan software forårsage, at din Mac computer kører langsomt eller bruger for mange ressourcer. Det kan også medføre en høj blæserlarm.
  3. Hardwareproblemer: Hvis der er problemer med hardwaren i din Mac computer, kan dette også resultere i en høj blæserlarm.
  4. RAM: din Mac kan komme på overarbejde, hvis der mangler RAM. Det kan bevirke, at blæseren i din Mac vil køre hurtigere og dermed også afgive mere støj.

Blæseren larmer: Sådan kan du løse du problemet

Hvis du oplever blæserlarm fra din Mac computer, er der flere ting, du kan prøve for at løse problemet.

  1. Kontroller temperaturen: Brug aktivitetsovervågning (indbygget program i macOS) til at kontrollere temperaturen på din Mac. Hvis temperaturen er for høj, kan du prøve at placere computeren på en køligere overflade eller reducere mængden af CPU intensive opgaver.
  2. Opdater software: Sørg for, at din Mac kører den nyeste version af macOS og opdater eventuelle tredjepartsprogrammer, du bruger.
  3. Ryd op på harddisken: Hvis din harddisk er fyldt op, kan dette medføre, at din Mac computer kører langsomt og bruger for mange ressourcer. Ryd op på harddisken ved at slette unødvendige filer og programmer.
  4. Kontroller hardwaren: Hvis du mistænker, at der er problemer med hardwaren i din Mac , skal du kontakte en professionel for at få det undersøgt.
  5. Rengør din Mac indvendigt, så du derved får fjernet snavs og støv fra blæseren. Bemærk at du IKKE må støvsuge din Mac, da en støvsuger kan afgive statiske laderninger og derved kortslutte komponenter.
Beskidt blæser i MacBook Pro Retina 15"
MacBook Pro Retina blæser som trænger til rengøring

I langt de fleste tilfælde larmer blæseren i din Mac, fordi den er gået i stykker. Hvis den rasler eller skratter, er det på tide at udskifte blæseren med en anden. Typisk skyldes en raslende lyd et knækket blæser blad. Lejet i blæseren kan også være defekt og vil derfor også afgive mislyde.

Vi lagerfører blæsere til de fleste Mac computere, og kan normalt tilbyde reparation, samme dag som du kommer forbi vores værksted.

Lad os reparere blæseren i din Mac hvis den larmer

Prøv nogle af de ovenstående løsninger for at løse problemet. Hvis problemet fortsætter, kan du kontakte Super Mac Service på Østerbro for at løse problemet. Vi har omfattende erfaring med fejlsøgning og reparation af denne type fejl.


Skriv en kommentar