Mine cookies

32961330 - Man-fre: 10-17

Bliver din MacBook for varm? Få gode råd her

Undgå at din MacBook overopheder

De fleste MacBook ejere har på et eller andet tidspunkt, oplevet af deres MacBook bliver unormalt varm. Det kan der være flere årsager til. Det kan eksempelvis skyldes støv og snavs i MacBook’ens kølesystem og blæsere. Problemet kan også være et resultat af defekte temperatursensorer eller overbelastning af MacBook’ens systemressourcer.

I dette indlæg vil vi se på årsager til overophedning og gode råd til at undgå det.

MacBook bliver varm

3 grunde til at din MacBook overopheder

Der er flere grunde til at en MacBook bliver for varm. De tre typiske årsager er ofte relateret til kølesystemet, macOS eller Logic Board.

  • Støv og snavs i blæsere
  • Overforbrug af systemressourcer
  • Fejl på Logic Boardet’s sensorer

MacBook larmer og bliver varm

Hvis din MacBook bliver varm og larmer mere end normalt, kan årsagen findes i macOS. Oftest kan fejl i software, virus eller malware påvirke MacBook’ens ydeevne, hvilket resulterer i, at den bruger flere ressourcer og overopheder. Larm og varme kan også skyldes, at MacBook’ens blæser er defekt eller måske blot tilstoppet.

Rensning af MacBook

En vigtig ting du selv kan gøre, er at rense din MacBook’s software for malware og virus. Der findes flere gode gratis programmer online, som kan lokalisere og rette fejl i MacBook’ens software. Er du i tvivl om hvordan du skal gøre, kan du søge hjælp hos en professionel reparatør.

Indvendig rengøring

Den hyppigste årsag til overophedning, er støv og snavs. Derfor kan problemet ofte afhjælpes ved at rengøre computerens interne hardwaredele for støv og snavs. Det er vigtigt også at søge for ventilationsåbninger ikke er blokerede, sådan at luftgennemstrømning sker problemfrit.

Rensning af blæser

Blæseren er ofte synderen, når det gælder overophedning i MacBooks. Problemet opstår hyppigere, når en MacBook benyttes i et røgfyldt miljø. Ved at rengøre blæseren kan man sikre bedre luftgennemstrømning og minimere unødvendigt slid på MacBook’en.

Få din MacBook undersøgt

Hvis du har forsøgt at nedbringe temperaturen på din MacBook uden held, så anbefaler vi, at du får undersøgt din MacBook for fejl. Dette vil minimere risikoen for, at din MacBook går i stykker.

Skriv en kommentar