Har du fået virus på din Mac? Få hjælp her!

32961330 - Man-fre: 10-17

Malware og virus på Mac computere

Har du fået Virus på din Mac? Få gode råd her!

Malware og virus kommer i mange forskellige afskygninger og er altid til stor frustration, når det rammer din computer. Ved blot at følge enkelte sikkerhedsprincipper og sund fornuft, kan du kan selv minimere risikoen for, at din computer inficeres med ondsindet software.

virus på mac

Kan man få virus på Mac?

Virus og malware er en trussel, som Mac brugere bør tage seriøst, selvom Mac computere traditionelt anses for at være mindre sårbare end Windows baserede computere. På lige fod med Windows brugere, kan Mac brugere også blive udsat for bl.a. phishing, malware og virusser.

Selvom Mac computere kan blive inficeret med virus og/eller malware, er risikoen for at blive inficeret stadig relativt lav, fordi macOS er bygget med en række indbyggede sikkerhedsfunktioner, der hjælper med at forhindre malware og virusser i at inficere styresystemet i din Mac.

Minimer risikoen for at få virus og malware

Det er vigtigt at følge nogle grundlæggende sikkerhedsprincipper, hvis du vil sikre din Mac mod virus og malware. Her er nogle af de vigtigste:

Installer opdateringer og patches regelmæssigt

Det er vigtigt at holde macOS og alle programmer opdaterede med de seneste patches og sikkerhedsopdateringer for at forhindre sårbarheder, der kan udnyttes af malware og virus.

Undgå virus – Brug antivirus og anti malware programmer

Selvom macOS har indbygget beskyttelse mod malware, kan du yderligere beskytte din Mac ved at installere et antivirusprogram og eventuelt en firewall.

Vær opmærksom på phishing forsøg

Phishing er en almindelig metode, hvor en person prøver at narre dig til at give personlige oplysninger eller downloade malware. Vær forsigtig med at klikke på mistænkelige links eller downloade filer fra ukendte kilder.

Brug stærke adgangskoder

Det er vigtigt at du benytter stærke og unikke adgangskoder for at forhindre uautoriseret adgang til din konto og computer.

Lav backup af dine data

Lav backup af dine vigtige data regelmæssigt for at beskytte dem mod malware og virus. Her kan du med fordel opsætte Apple TimeMachine.

Pas på mails fra afsendere du ikke kender

Afsendere af phishing mails bliver mere og mere kreative, derfor skal du passe på med at klikke på links i mails, fra ukendte afsendere. Mange gange er phishing mails forklædt som post fra eksempelvis SKAT, GLS, Postnord og mange andre velkendte virksomheder. Er du i tvivl om en mail kommer fra en valid kilde, kan du klikke i emailens afsender felt, hvor du vil se afsenderens emailadresse.

Installer et antivirusprogram for at undgå virus

Når det kommer til at vælge et antivirusprogram til din Mac, er der mange muligheder til rådighed på markedet. Nogle af de mest populære antivirusprogrammer til Mac inkluderer Norton Antivirus, McAfee, Bitdefender og Avast.

Når du skal anskaffe et antivirusprogram, er det vigtigt du vælger et antivirusprogram fra en pålidelig og velrenommeret producent, der er specialiseret i Mac sikkerhed, og som tilbyder regelmæssige opdateringer og support.

Det kan du gøre hvis din Mac er inficeret?

Hvis din Mac er blevet inficeret med virus eller malware, kan du forsøge at fjerne det med et antivirusprogram eller antimalwareprogram. Der er flere muligheder for at downloade gratis software, som i mange tilfælde, kan fjerne virus og malware. Her er det igen vigtigt at nævne, at du skal vælge et program fra en anderkendt producent.

Hvis du har problemer med at rense din Mac for virus og malware, kan vi hjælpe med at fjerne det fra dit system. Vi har nemlig omfattende erfaring med at rense inficerede styresystemer på Mac computere. Kontakt os i dag, hvis du har brug for hjælp.