Time Machine sikkerhedskopiering af din Mac

32961330 - Man-fre: 10-17

Sikkerhedskopiering med Time Machine

Lav en backup af din Mac

Her på siden kan du læse mere om Apple Time machine, som er et program til sikkerhedskopiering af din Mac. Apple’s Time Machine program, blev lanceret i oktober 2007 ifm. macOS 10.5 Leopard. I november 2020 da mac OS Big Sur udkom, var det med en ny forbedret Time Machine version, som understøtter APFS filsystem. Programmet er yderst brugervenligt og opsættes nemt på et øjeblik.

Time Machine backup og sikkerhedskopiering

Foretag sikkerhedskopiering automatisk med Time Machine

Det er ret simpelt at lave en sikkerhedskopiering af din Mac med Time Machine. Sikkerhedskopien kan du tilgå på et senere tidspunkt, hvis der skulle være behov for at genetablere data. Det eneste du skal bruge for at komme i gang, er en ekstern lagerenhed.

Tilslut en ekstern harddisk til sikkerhedskopiering

Du kan bruge en hvilken som helst ekstern harddisk eller USB memory stick. Så længe der er kapacitet nok, til at foretage kopiering af data fra din Mac. Hvis du benytter en lagerenhed, som ikke har kapacitet nok til at indholde en komplet sikkerhedskopi, vil Time Machine informere dig. Når du tilslutter en ekstern harddisk til din Mac, skal du sætte den op til brug af Time Machine.

Når din harddisk er installeret som Time Machine harddisk kan du sætte den til at udføre automatisk sikkerhedskopiering, hver gang den tilsluttes din Mac.

Time Machine backup

Første backup med Time Machine

Første gang du skal lave en sikkerhedskopi af din Mac, kan det tage lang tid. Bemærk at du stadig kan benytte din Mac, selvom den er i gang med sikkerhedskopiering. Time Machine laver trinvis backup, som betyder at det kun er filer og arkiver der er ændret siden sidste sikkerhedskopiering som kopieres.

Krav til hardware

For at benytte Time Machine, skal du have macOS 10.5 eller nyere installeret på din Mac. Derudover skal du have adgang til en eller flere af nedenstående løsninger.

  • Ekstern lagerenhed med USB eller Thunderbolt tilslutning
  • Lokal netværksdrev
  • Lagerenhed på dit lokale netværk, som er tilsluttes AirPort Extreme 802.11 ac. Der kan ikke benyttes tidligere udgaver af AirPort
  • Mappe på en anden Mac på det lokale netværk
  • Time Capsule

Du har mistet data, men har ingen backup – What to do?

Ikke alle husker at opsætte en backuprutine på deres Mac. Derfor oplever vi også, at kunder retter henvendelse til os ifm. datatab. Hvis uheldet er ude og du har brug for at reetablere slettede data eller genskabe filer fra en defekt harddisk, kan vi hjælpe med data recovery. Vi har hjulpet hundredevis af kunder gennem årene med at genskabe familiebilleder, skoleopgaver og anden vigtig data.

Kontakt os hvis du vil vide mere om backuprutiner og data recovery.