32961330 - Man-fre: 10-17

5 Gode grunde til at købe brugt Mac

Kan det betale sig at købe en brugt Mac?

Det kan som regel godt betale sig at købe en brugt Mac computer, og der er rigtig mange gode grunde til at købe brugt. I takt med højere leveomkostninger samt et øget fokus på miljø og ressourcer, er det blevet mere populært at købe brugt elektronik. I følge en undersøgelse som blev offentliggjort af ITWATCH i december 2022, har godt hver femte dansker, handlet brugt elektronik det seneste år. Undersøgelsen viser også, at det er brugte telefoner der sælger bedst og det er især de unger som handler.

Gode grunde til at købe brugt Mac

Fordele ved at købe en brugt Mac computer

Der er efter vores mening, rigtig mange fordele ved at købe brugt Mac i stedet for en ny.

1. Du sparer penge ved at købe brugt Mac computer

En brugt MacBook er billigere i anskaffelse end en ny. Fordi computere generelt har et ret højt værditab på 20-30% årligt, er de også billige at købe brugt. Når du køber brugt MacBook hos os, er der som regel rigtig mange penge at spare.

2. Når du køber en brugt Mac, skåner du miljøet

Der bruges rigtig mange råmaterialer til at producere en bærbar computer. Udover Kobber, guld, aluminium, tin og silikone, er der også adskillige andre metaller og mineraler i en computer, som alle har det tilfældes, at det kræver store omkostninger at udvinde. Circular Computing skriver, at et gennemsnitligt CO2 aftryk for en bærbar computer er 422,5 kg. Deres beregning inkluderer 4 års brug, C02 udledning under produktionen og transport. Ved at købe brugt kan du nedbringe dit CO2 aftryk og derved skåne miljøet.

3. Køb en brugt MacBook med 2 års reklamationsret

Som forbruger er du lige så godt sikret ifm. reklamation, som hvis du køber nyt. Det betyder, at du altid har 2 års reklamationsret, når du køber en brugt vare. Det gælder også når du handler brugt MacBook gennem vores webshop Applegenbrug.dk.

4. En Mac der dækker dit behov

Der er ingen tvivl om, at det er fedt at få en ny computer, men er det nødvendigt? De fleste nye Mac computere, er udstyret med kraftigere processorer og grafikkort, som er at foretrække ved bl.a. video- og musikproduktion. I langt de fleste tilfælde, kan en ældre brugt computer fint dække dit behov. Om det må være til studiebrug eller almindeligt hverdagsbrug, vil en ældre computer kunne klare opgaven. Hvis du er studerende og modtager uddannelsesstøtte, vil den økonomiske fordel også være værd at tage med.

5. En ældre brugt MacBook er billig at reparere

Nye MacBooks kan være ret bekostelig at reparere. F.eks koster det typisk et sted mellem 5-7.000 kr. at udskifte en skærm i en nyere MacBook Pro. Til sammenligning kan en skærm på en ældre MacBook Pro eller MacBook Air udskiftes til omkring halvdelen af prisen. De høje priser gør sig gældende for alle reservedele. Det betyder at du på sigt, vil spare penge på eventuelle fremtidige reparationer.

Ulemper ved at købe en brugt Mac

Det er ikke nemt at finde ulemper ved at købe brugt computer. Der er dog enkelte, som du skal tage med i dine overvejelser, når du skal investere i en ny eller brugt computer.

1. En brugt Mac computer kan være slidt

En ældre computer vil som regel have brugsspor. Det kan være ridser, hakker i kabinettet, slidte taster osv. Derudover vil der være et naturligt slid på computerens interne hardwaredele. Når du køber brugt Mac computer hos os, er alle slidte og/eller defekte dele udskiftning med friske dele, så vi på den måde, sikrer levetiden for de enkelte komponenter i computeren. Alle computere rengøres indvendigt som udvendigt og der påføres kølepasta på CPU og GPU. Erfaring viser os, at ældre MacBooks fra perioden 2010-2015, er af langt højere kvalitet end MacBooks fra 2016-2019. Det betyder at de ældre restaurerede Mac computere, formentlig vil holde en del år længere end de nyere.

2. En brugt Mac dækker måske ikke dit behov

En brugt computer kan dække dit behov, men det kan også være den ikke kan. Arbejder du med videoredigering, billedbehandling eller musikproduktion, er behovet for en hurtig processor og kraftigt grafikkort, bedre dækket med en ny computer. Dog også langt det dyreste valg. Det er derfor en god ide, at du kender dit behov, inden du beslutter dig for, om du skal købe ny eller brugt computer.

Skal man købe en ny eller brugt Mac?

Hos os er det indlysende svar et klart JA. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at vælge en brugt Mac computer i stedet for en ny. Der er selvfølgelig et par væsentlige faktorer som du bør overveje, inden du beslutter dig:

  • Dækker en brugt Mac mit behov?
  • Har jeg råd til at købe en ny Mac?

Vi går ind for genbrug

Hos Super Mac Service er genbrug og en vigtig del i forretningen og vi forsøger så vidt muligt, at implementere grønne tiltag hvor det er muligt. Vi vælger derfor brugt, så længe det harmonerer med behovet.

Genbrug - En god grund ti at købe brugt Mac computer
Hos Super Mac Service går vi ind for genbrug

Du kan sælge din brugte Mac til os

Hos Super Mac Service sælger vi ikke kun brugte Mac computere og Apple reservedele. Vi køber også ældre MacBooks fra virksomheder og private. Hvad enten du ønsker at sælge en defekt eller fungerende MacBook, så har du muligheden for at få et tilbud fra os.

Tag kontakt til os, hvis du har en MacBook du vil sælge, så sender vi et tilbud retur til dig.


Skriv en kommentar