32961330 - Man-fre: 10-17

MacBook oplader – Hvilken oplader skal du bruge

Find den rigtige oplader til din MacBook

Først og fremmest er MacBook, MacBook Air og MacBook Pro bærbare computere, der er designet og produceret af Apple. MacBook Air og MacBook er lettere og mere kompakte, mens MacBook Pro er langt mere kraftfuld. Læs med her på siden hvor du kan blive klogere på MacBook opladere.

Macbook oplader

Oplader til MacBook Pro og MacBook Air

Når det kommer til opladere, bruger både MacBook Air og MacBook Pro en oplader med en MagSafe tilslutning. MagSafe opladere har en magnetisk tilslutning, der gør det let at tilslutte og frakoble opladeren fra computeren.

En vigtig faktor at overveje, når man vælger en MacBook oplader, er dens strømstyrke, målt i volt og ampere. MacBook Air og MacBook Pro kan bruge forskellige opladere, afhængigt af deres specifikationer.

MacBook Air oplader

MacBook Air bruger normalt en 30W eller 45W MagSafe oplader. Det er vigtigt at vælge en oplader, der har den korrekte watt styrke, da en oplader med en lavere watt styrke kan tage længere tid at oplade computeren, og en oplader med en højere watt styrke kan potentielt skade computeren.

MacBook Pro oplader

Nyere MacBook Pro benytter en 61W, 87W eller 96W MagSafe oplader. I ældre MacBook Pro Unibody og Retina, bruges opladere med henholdsvis MagSafe 1 og 2 i 60W og 85W.

MacBook USB-C oplader

Når man vælger en USB-C oplader, er det også vigtigt at overveje dens watt- og volt styrke. MacBook (Retina, 12″, 2015-2017) bruger normalt en 29W eller 30W USB-C oplader. MacBook 12″ har kun en USB-C port, hvilket gør det umuligt at tilslutte ekstra tilbehør medmindre du benytter en USC-B hub.

Volt styrke i MacBook opladere

Når det kommer til volt, er det vigtigt at vælge en oplader, der har den samme volt-styrke som den originale oplader, der fulgte med computeren. MacBook Air og MacBook Pro bruger normalt en oplader med en volt styrke på 14,5V eller 20V.

Hvilken oplader skal bruges?

MacBook Air bruger normalt en 30W eller 45W MagSafe oplader, mens MacBook Pro bruger en 61W, 87W eller 96W MagSafe oplader. Det er vigtigt at vælge en oplader, der har den korrekte watt styrke, da en oplader med en lavere watt-styrke kan tage længere tid at oplade computeren, og en oplader med en højere watt styrke kan potentielt skade computeren.

Det er også vigtigt at sørge for, at opladeren er kompatibel med den specifikke model af MacBook, da der er forskelle i opladerens tilslutning og formfaktor. Der findes MagSafe 1, MagSafe 2, MagSafe 3 og USB-C tilslutning.

Samlet set er det vigtigt at vælge en oplader, der passer til ens MacBook model og har den korrekte watt- og volt styrke. Ved at vælge den rigtige oplader kan man sikre optimal ydeevne for sit MacBook batteri.

Stiktyper på MacBook opladere

Apple benytter flere forskellige tilslutninger til deres opladere. De ændres efter en årrække, når nye standarder tages i brug. I alle MagSafe oplader typer, er ladestikket forsynet med en magnet. Det er en fantastisk egenskab, da du derved undgår at ødelægge ladestikket eller vælte din MacBook på gulvet, hvis du skulle falde over stikket.

MagSafe1 oplader

MagSafe1 er efterhånden en uddateret type. Disse opladere benyttes til ældre MacBook Pro Unibody fra 2006 op til 2012 og MacBook Air fra 2008 til 2011, hvor de blev erstattet med MagSafe2 standarden.

MagSafe1

MagSafe2 oplader

MagSafe2 opladere blev introduceret med MacBook Pro Retina og MacBook Air i 2012 og blev brugt indtil 2015 i MacBook Pro Retina og 2017 i MacBook Air.

MacBook oplader - Hvilken oplader skal du bruge

MagSafe3 oplader

MagSafe3 er seneste standard for MacBook Pro og MacBook Air, som blev introduceret for MacBook Pro 14″ og 16″ i 2021 og for MacBook Air i 2022.

MacBook oplader - Hvilken oplader skal du bruge

USB-C oplader

MacBook 12″ var den første MacBook med USB-C opladning. i 2016 fik den første MacBook Pro USB-C opladning og i 2018 blev det så tid til USB-C opladning i MacBook Air.

MacBook oplader - Hvilken oplader skal du bruge

Hvad koster en MacBook oplader?

Der er rigtig mange forskellige MacBook opladere på markedet og det kan derfor være svært at vælge den rigtige. Du kan sagtens finde et MacBook oplader til et par hundrede kroner, men med billige opladere, ser vi ofte problemer. Kvaliteten er ofte lav, der mangler sikkerhedskredsløb i opladeren og så er holdbarheden generelt lav. En original Apple MacBook oplader koster typisk over 500 kr og med tilhørende ladekabel, kan prisen nærme sig 1.000 kr. Hvis vi ser bort fra originale MacBook-opladere, er der faktisk rigtig mange gode og billigere alternativer på markedet med sikkerhedskredsløb og en pris, der svarer til halvdelen af en original oplader.

Brug for hjælp til at finde den rette MacBook oplader?

Hvis du har mistet din oplader og har brug for en ny, men er ikke sikker på hvilken en du skal købe? Så kan vi hjælpe dig på vej. Kontakt os telefonisk i vores åbningstid eller send os en mail.


2 kommentarer til “MacBook oplader – Hvilken oplader skal du bruge”

Skriv en kommentar