32961330 - Man-fre: 10-17

MacBook vandskade – Hjælp til væskespild

Reparation af væskeskader i MacBook’s

Hvis du har spildt vand eller anden væske i din MacBook, så er der gode muligheder for at udbedre eventuelle skader, som er påført af væskeskaden.

Vi ser ved mange væskeskader, at flere hardwaredele tager skade. Der er dog altid håb for din MacBook, da de fleste væskeskader kan repareres til fornuftige priser. Medmindre du har en ældre MacBook, kan det som regel godt svare sig at reparere den.

MacBook vandskade

Direkte og indirekte væskeskader

Der er to typer væskeskader indirekte og direkte. De indirekte væskeskader, er som regel lidt vanskelige at detektere ift. direkte skader, som ofte er tydligere og nemme at få øje på.

Direkte væskeskade

En direkte væskeskade bl.a. være resultatet af en væltet sodavand eller en åben vandflaske i en taske. Der er altså tale om skader, der involverer en relativ stor mængde væske. Disse skader er som regel de mest omfattende, da mange af computerens dele, kan blive berørt af væsken.

Indirekte væskeskade

Indirekte væskeskader ser vi som regel ifbm. med rejser til lande med høj luftfugtighed. Indirekte væskeskader forekommer også, hvis du har din MacBook med på badeværelset når du bader eller den står på køkkenbordet mens kartoflerne koger.

Hvad sker der hvis man spilder væske i sin MacBook?

Der findes intet entydigt svar på, hvad der sker, hvis du spilder væske i din MacBook. Det er dog ret sandsynligt, at en eller flere dele i din MacBook tager skade. I en arbejdssituation vil væskeskader typisk opstå fordi en kop kaffe eller et glas vand væltes ud på skrivebordet. Her ser vi ofte, at tastatur og/eller porte bliver skadet af væsken. Når vi ser MacBooks der har været transportet i en taske, hvor en vandflaske er blevet utæt, er det som regel mere omfattende skader. Det kan være skærm, Logic Board og andre dyre dele, som er ødelægges pga. væsken. Uanset hvilken type væskeskade din MacBook har, kan de enkelte ødelagte dele udskiftes eller i mange tilfælde repareres.

Det kan du gøre, hvis du har spildt væske i din MacBook

Der er flere ting du kan gøre, hvis din MacBook har været udsat for væskespild. En af de vigtigste ting er, at reagere hurtigt. En hurtig reaktion kan nemlig minimere omfanget af væskeskaden

  • Sluk din MacBook
  • Aftør din MacBook
  • Hvis muligt, afmonter enhedens batteri
  • Aflever din MacBook til en professionel reparatør

Det skal du IKKE gøre, hvis din MacBook er vandskadet

Ris kan ikke reparere din væskeskadede MacBook

Der er et hav af artikler på nettet omkring væskeskader. Mange af dem fortæller om den positive effekt ved, at lægge deres væskeskadede computer i en pose med ris. Det er dog en skrøne, som har vundet fodfæste igennem de seneste mange år. Vi har set rigtig mange computere, som har været igennem en “ris-reparation”. Fælles for dem alle er, at det ikke har fungeret. I bedste fald er der rådne ris i computeren og væskeskaden er forværet. Derfor anbefaler vi at du spiser dine ris i stedet for at smide dem ud over din computer.

Du skal ikke tænde din computer, hvis den er blevet udsat for væske

Vi ser desværre at mange vælger at tænde deres væskeskadede MacBook, efter den har været til tørring i dagevis. Selvom computeren måske virker tør og fri for væske, så er det altså en rigtig dårlig ide at tænde de. Væske efterlader spor fra bl.a. mineraler og korrosion vil opstå. Det forsvinder altså ikke af sig selv, men kræver derimod en kemisk rengøring samt tørring.

Reparation af MacBook vandskader

Hos Super Mac Service har vi repareret mange væskeskadede Mac computere gennem tiden. Vi har set alt fra nudelsupper op opkast til urin, sødmælk og sodavand. Så vi ved om nogen, hvad det kræver at fikse vandskadede MacBooks.

MacBook Pro med mælk
MacBook Pro med mælk

Kort om processen ved reparation af vandskader MacBooks

Når vi modtager en vandskadet MacBook afmonteres batteriet. Derved eliminerer vi risikoen for kortslutninger og yderligere korrosion. Efterfølgende fejlsøger vi den indleverede MacBook, for at finde de fejl der er opstået grundet vandskaden. Er MacBooken’s Logic Board berørt af vand, bliver dette vasket i en speciel maskine. Ødelagt hardware udskiftes, renses eller repareres.

MacBook vandskade reparation på Østerbro

Har du en MacBook som har været udsat for væske, så kan du få den repareret i vores værksted på Østerbro. Vores priser er fair og vores service er hurtig. Kontakt os hvis du har brug for at vide mere om vores vandskade reparationer.


2 kommentarer til “MacBook vandskade – Hjælp til væskespild”

Skriv en kommentar