Mac computer med sort skærm - Hjælp til fejlsøgning
Mine cookies

32961330 - Man-fre: 10-17

Mac computer med sort skærm – Hjælp til fejlsøgning

En sort skærm på din MacBook kan være frustrerende og forvirrende, især når du ikke er sikker på årsagen. Jeg har lavet en gennemgang af nogle af de mest almindelige problemer, der kan forårsage en sort skærm på din MacBook, samt trin til fejlfinding.

Sort skærm

Typiske fejl som kan give sort skærm

Smadret skærm på din MacBook

Når skærmen på din MacBook er blevet beskadiget, f.eks. efter et slag eller stød, kan det resultere i en sort skærm. Nogle gange kan skærmen også vise streger eller farver, der flyder ud, hvilket er et tegn på skade på panelet.

Skærmkablet i din MacBook Pro er defekt (Flexgate)

Flexgate-fejlen er blevet velkendt blandt MacBook brugere, især dem med 13″ og 15″ MacBook Pro modeller fra 2016 til 2019. Denne fejl opstår på grund af et kabel, der forbinder skærmen med MacBook’ens Logic Board, og som strækkes hver gang MacBook’en åbnes. Efter gentagne strækninger kan kablet blive beskadiget og til sidst gå i stykker. Problemet opstår typisk over tid, nogle gange inden for få måneder, mens det for andre brugere kan tage et par år, før det viser sig.

Sort skærm og forslag til løsninger

1. Din Mac computer har strømproblemer:

  • Løsning: Kontroller, om din MacBook har strøm. Tilslut den til en fungerende strømkilde og sørg for, at opladeren eller kablet er korrekt tilsluttet.

2. Skærmens lysstyrke er i bund:

  • Løsning: Prøv at justere skærmens lysstyrke ved at trykke på “F1” og “F2” tasterne på tastaturet. Der kan være tilfælde, hvor skærmen farver er skruet helt ned.

3. Fejl i hardware:

  • Løsning: Forsøg med at genstarte din Mac ved at holde afbryder-knappen nede i et par sekunder. Løser det ikke problemet, er der formentlig tale om et hardwareproblem.

4. Softwarefejl:

  • Løsning: Hvis din MacBook ikke starter korrekt, kan softwareproblemer være skyld i den sorte skærm. Prøv at genstarte din MacBook i sikker tilstand ved at holde Shift -tasten nede under opstart. Dette kan give adgang til din Mac, så du derved kan identificere og løse eventuelle softwareproblemer.

5. Problemer med grafikkort:

  • Løsning: Grafikkortproblemer kan forårsage en sort skærm. Prøv at nulstille NVRAM og SMC på din MacBook ved at følge Apple’s anvisninger for din model. Dette kan løse nogle grafikkortrelaterede problemer.

Hvis ingen af ovenstående løsninger virker, kan det være nødvendigt at opsøge hjælp fra en professionel reparatør for yderligere diagnosticering og eventuel reparation.

Ved at følge disse trin i forbindelse med fejlfinding kan du forhåbentlig løse problemet med din MacBook’s sorte skærm. Husk altid at det er en god ide, at sikkerhedskopiere dine data regelmæssigt for at undgå datatab i tilfælde af hardware- eller softwarefejl.

Lad os skifte skærmen på din MacBook

Hvis skærmen i din MacBook er defekt, så kan vi tilbyde et lynhurtigt skærmskift i vores værksted på Østerbro i København. Du er velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har spørgsmål omkring reparationer, priser eller noget helt tredje.

Skriv en kommentar