32961330 - Man-fre: 10-17

Genvejstaster på Mac – lær dem her

Udpluk af genvejstaster på Mac

Får mere styr på din Mac med smarte genveje. Vi har fundet nogle smarte genvejstaste-kombinationer frem, så du kan arbejde hurtigere med din Mac.

genvejstaster på Mac

Copy/Paste

Denne genvejstast kan bruges, når du vil kopiere noget tekst, som du ønsker at indsætte andetsteds. Du kan også bruge genvejen, hvis du ønsker at kopiere en fil, som skal flyttes til en ny placering.

Du kan bruge følgende tastakombination: CMD+Alt+Shift+C for at kopiere. Når du skal indsætte fil eller tekst, skal du benytte CMD+Alt+Shift+V.

Skift mellem åbne programmer

Hvis du har flere programmer åbne på én gang, er der en simpel måde, hvorpå du kan skifte imellem dem.

Ved at bruge tastakombinationen CMD+Tab, kommer der en menubjælke frem, hvor alle pbne programmer vises. Her kan du nemt skifte mellem åbne programmer, ved at holde CMD nede, mens du trykker på tab-tasten. Når programmet som du ønsker at skifte til, er markeret, kan du blot slippe CMD knappen igen.

Lav et skærmbillede på din Mac

Der er flere måder at lave et skærmbillede på en Mac. Vi har taget udgangs punkt i en enkelt metode, hvor du selv kan indramme det ønskede område af skærmen, som du ønkser et skærmbilled af.

Ved at holde tasterne CMD+Shift+4 nede vil musemarkøren blive omdannet til et indramningsværktøj, som kan tage et skærmbillede af et ønsket område. Træk musemarkøren ud over det område, du ønsker et billede af, og slip derefter markøren. Der vil så blive dannet et skærmbillede, som du kan finde på dit skrivebord.

Søgning på Mac

Hvis du skal lokalisere en bestemt fil på din Mac, kan ved at klikke CMD+Space, får Spotlight-søgning frem på din skærm, hvor du nemt kan udføre en søgning.

Print på Mac

Ved at brugte tastekombinationen CMD+P, kan du nemt få adgang til printmenuen, i det program du arbejder i.

Slet fil

Med CMD+backspace kan du hurtigt slette en fil i Finder. Marker den fil eller filer du ønsker at slette, og klik CMD+backspace. Den eller de slettede filer havner efterfølgende i Parpirkurven.

Lav en søgning på en side

Hvis du ønsker at søge en bestemt tekst på en specifik hjemmeside, kan du bruge genvejstaste-kombinationen CMD+F.


Skriv en kommentar