32961330 - Man-fre: 10-17

Hvordan laver man @ på Mac?

Hvordan laver man @ på Mac

Sådan laver du @ på din Mac computer

Når du skal lave snabel-A på en Mac computer, skal du klikke og holde knappen ‘option’ (alt) nede samtidig med, at du trykker på @-knappen, der er lokaliseret ved siden af enter-knappen.

Hvordan laver man @ på Mac?
Genvejstaster for at lave @ på Mac med dansk tastatur layout

Snabel-A på Windows computere

Hvis du normalt arbejder på en Windows baseret computer, skal snabel-A laves med genvejstasterne ‘ALT-GR + 2’.

Lidt historie om @

Snabel-A (@) benyttes primært ved email-kommunikation til adskillelse af adressant og domænenavn. Snabel-a kendt som alfakrøll på norsk og kanelbulle på svensk. På amerikansk hedder det ‘at’.

Historisk set mener man, at @ er en udvikling af det franske à.

Der er dog flere forskellige teorier om oprindelsen af snabel-a. En teori hævdede, at det var en ligatur for det latinske ord “ad,” på samme måde som “&” er en sammenskrivning af det latinske “et” (som betyder “og”). Dette var almindeligt i middelalderen, da papir og pergament var dyre ressourcer, og forkortelser blev flittigt brugt.

En anden teori baserede sig på et middelalderligt håndskrift fra 1536, hvor snabel-a menes at repræsentere en amfora, en enhed for vægt og rumfang.

Den første email der blev sendt, blev afsendt af Ray Tomlinson i 1971. Her sendte han en e-mail mellem 2 computere på Arpanet.

Snabel-a er godkendt som morsetegn i morsealfabetet af International Telecommunication Union og repræsenterer både bogstaverne A og C som ét tegn.

Har du brug for hjælp til din Mac?

Hvis du har problemer af den ene eller anden art med din Mac computer, så er vi hos Super Mac Service, klar til at hjælpe med de udfordringer du oplever med din computer. Hos os kan du få repareret din MacBook Air, MacBook Pro, MacBook eller iMac i vores moderne Apple værksted på Østerbro i København.


Skriv en kommentar