Blikende spørgsmålstegn ved opstart. Hvad er der galt?

32961330 - Man-fre: 10-17

Min MacBook viser blinkende spørgsmålstegn

Generelt set er Apples computere kendt for, at være stabile og driftsikre. Det er dog ikke altid sådan det hænger sammen. Apples computere går nemlig i stykker ligesom alt andet elektronik. I dette indlæg kigger vi næremere på en fejl, som vi har set rigtig mange gange igennem årene.

Blinkende spørgsmålstegn

Hvorfor viser din Mac et blinkede spørgsmålstegn?

Der kan være flere årsager til, at din Mac viser en mappe med et blinkende spørsmålstegn.

  • Fejl i software
  • Fejl på harddisk eller SSD
  • Fejl på harddisk flex-kabel
  • Defekt Logic Board

Hos Super Mac Service har vi omfattende kendskab til problematikken, og vi har løst rigtig mange af den slags opgaver. Vi kan helt sikkert også hjælpe dig med din Mac reparation.

Mappe med blinkemde spørgsmålstegn

Hvordan løser man problemet med blinkende spørgsmålstegn?

MacBook Pro Unibody

Hvis du har en MacBook Pro Unibody, som starter med blikkende spørgsmålstegn, så skyldes fejlen som regel, at harddisk flex-kablet er defekt. I sådan en situation ser vi ofte, at også harddisk eller SSD har taget skadet. Vi tilbyder derfor at udskifte både harddisk flex-kabel samt SSD.

MacBook Air 11″ A1465 og MacBook Air 13″ A1466

I ældre MacBook Air modeller, er det ofte SSD, som giver fejl. Heldigvis er SSD en seperat enhed, som kan udskiftes. Er der tale om en anden type fejl herunder software eller Logic Board, så løser vi også det.

MacBook Pro Retina 2012-2015 med blinkede spørgsmålstegn

Ligesom i MacBook Air A1465 og A1466 er SSD en seperat enhed, der kan udskiftes. Derfor kan som regel nemt og smertefrit løse problemet. Det gælder også, hvis problemet skyldes slettede filer, Logic Board fejl eller noget helt tredje.

Nyere MacBooks

Nyere MacBooks, MacBook Air og MacBook Air, er langt mere komplekse. Her er SSD enheden også loddet på Logic Boardet, så hvis denne fejler, kan den ikke udskiftes. Det kræver derfor en reparation eller udskiftning af Logic Boardet i din MacBook, for at løse problemet. Du kan også være ramt af software problemer. Fælles for alle problemstillingerne er, at vi sagtens kan hjælpe med reparation.


Skriv en kommentar