32961330 - Man-fre: 10-17

macOS 14 Sonoma er navnet på nyt macOS

Apple har netop offentliggjort navnet på deres nyeste styresystem Sonoma. Det blev afsløret den 5. maj, hvor macOS 14 Sonoma udkom i betaversion. Tilbage i starten af maj, kom vi med et bud på, hvad Apple vil kalde deres nye macOS. Vi gættede bl.a. på Sonoma, som det jo rigtig nok blev.

macOS 14 Sonoma

macOS 14 får navn efter Sonoma i Californien

Apple valgt igen at navngive macOS efter et naturområde. Denne gang blev det Sonoma. Sonoma er et område i Californien omkring Fransisco Bay området. Sonoma er et populært rejsemål på grund af den fantastiske natur og smukke vinmarker.

macOS 14 Sonoma er navnet på nyt macOS

MacOS Sonoma hurtig gennemgang

macOS Sonoma kommer med en masse nyheder og forbedringer. Vi har gennemgået et par af dem her i artiklen.

Screensavers

macOS Sonoma leveres med et hav af nye slow-motion screensavers med smukke motiver fra Sonoma området.

Widgets on Desktop

Apple har lagt stor vægt på Widgets. Fremadrettet vil det nu være nemmere, at få direkte adgang til et program via Widgets på desktop’en.

Desktop widgets

Video konference

Med det nye Presenter Overlay, er der ekstra fokus på video og konference kald. Ved skærmdeling, kan du vælge mellem forskellige overlays, der gør det nemmere at gennemføre en professionel præsentation.

Reaktioner via håndtegn

Der er også gjort plads til et par sjove features. Du kan f.eks. vha. af udvalgte håndtegn, skabe konfetti, fyrværkeri, og meget andet.

Nye funktioner i Safari

I Safari kan du nu arbejde med forskellige profiler, hvilken betyder at du kan separere historik, cookies og favoritter. Der kan nemt skiftes mellem profiler.

Vil du have MacOS Sonoma installeret?

Hvis du vil have macOS Sonoma installeret på din Mac, så skal du have en nyere computer. Sonoma understøttes nemlig ikke af Apple computere fra før 2017.

Kompatible Apple computere

  • iMac 2019 eller senere
  • iMac Pro 2017
  • MacBook Air 2018 og nyere
  • MacBook Pro 2018 og nyere
  • Mac Pro 2019 og nyere
  • Mac Studio 2022 og nyere
  • Mac Mini 2018 og nyere

Du kan finde mere information om macOS 14 Sonoma på Apples hjemmeside. Du kan også læse mere om de forskellige macOS versioner her på siden.

Brug for hjælp til macOS?

Har du problemer med macOS i din Apple computer, så kan du tage kontakt til os. Vi er nemlig eksperter i at udbedre fejl i macOS.


Skriv en kommentar