32961330 - Man-fre: 10-17

Sådan laver du screenshot på en Apple computer

Der er flere måder hvorpå, du kan lave screenshot på en Apple computer. Du kan tage et billede af hele skærme, dele af den eller et vindue. I denne artikel viser vi hvordan du laver screenshot på en Mac.

screenshot på en Apple computer

Lav et skærmbillede af hele skærmen

Hvis du vil have et billede af hele skærmen på din Mac, skal du benytte følgende taster

Screenshot af hele skærmen på Mac

Du skal holde følgende taster nede for at lave et skærmbillede af din Mac: Shift+Command+3. Når du har udført kombinationen, vil et lille vindue dukke op i nederste højre hjørne af skærmen. Skærmbilledet gemmes på skrivebordet.

Tag et skærmbillede af et udsnit af skærme

Skærmbillede af udsnit

Du kan også lave et skærmbillede af et udsnit af skærmen. Det gør du på følgende måde: Shit+Command+4. Når du har gjort det, vi du have et kryds som markør. Krydset trækkes hen i det område, du vil have et billede af. Ønsker du at flytte det område du vil have et billede af, kan du holde Space-tasten nede mens du flytter markøren. Hvis du vil annullere handlingen, kan du blot trykke på ESC-tasten.
Så snart du er klar til at lave skærmbilledet, skal du blot slippe musen. Dernæst vil skærmbilledet genereres og dukke op i minitureudgave i nederste højre hjørne af skærmen.

Tag et skærmbillede af en menu eller vindue

Skærmbillede af menu eller vindue på Mac

Hvis du vil have et billede af en menu, app eller specifikt vindue, kan du gøre det med følgende taste-kombination: Shift+Command+4+Space. Når disse 4 taster holdes nede, skifter musemarkøren til et kameraikon. Hvis du alligevel ikke ønsker at tage et skærmbillede, kan du afbryde ved at trykke på ESC-tasten.
Når du skal tage billedet, skal du blot klikke på det ønskede vindue du vil have et skærmbillede af. Når du ser dit billede i miniatureudgave i nederste venstre hjørne af skærmen, da er skærmbilledet oprettet og ligger klar på skrivebordet.

Skærmbilleder på skrivebordet

Skærmbilleder oprettes og gemmes som standard på skrivebordet.

Vi kan hjælpe med dine Mac problemer

Vi hjælper gerne med dine Mac udfordringer. Kontakt os i dag, hvis du har et Mac problem der kræver assistance.


Skriv en kommentar