Defekt ekstern harddisk - Få hjælp her! » Super Mac Service
Mine cookies

32961330 - Man-fre: 10-17

Defekt ekstern harddisk – Få hjælp her!

Få hjælp til at redde data fra ekstern harddisk

Har du en ekstern harddisk, som du benytter til backup, så er der nogle ting du skal være opmærksom på. Som et lyn fra en klar himmel, kan den stoppe med at virke. Hvad skal du så gøre? I dette indlæg kigger vi nærmere på mulige problemer med eksterne harddiske.

Ekstern harddisk

Kan du du ikke få adgang til din eksterne harddisk?

Der kan være flere grunde til, at du ikke kan tilgå en harddisk. Vi har beskrevet nogle af de hyppige udfordringer og problemer med eksterne harddiske.

Harddisken er slidt ned

En harddisk består af elektronik og bevægelige dele. Faktisk minder en harddisk om en pladespiller. Den består af nogle magnetplader, hvor data er lageret. Disse data læses af den arm, som ligger lige over pladerne. En harddisk slides løbende ved brug, og den vil med tiden bliver langsommere og måske endda gå helt i stykker.

Et kig indenfor i en harddisk

Filsystemet i den eksterne harddisk er beskadiget

Der kan opstå fejl i harddiskens filsystem, der gør at data ikke kan tilgås. Problemet kan opstå, hvis du ikke skubber den eksterne harddisk ud, inden du tager den ud af din computer.

Harddisken er blevet tabt

Hvis du taber din eksterne harddisk, er der en stor risiko for, at de interne dele tager skade. Det kan give store problemer med at tilgå data. Hvis du har tabt din harddisk på gulvet, mens den var tændt, er der større risiko for interne skader. De bevæglige dele i harddisken er nemlig stadig i bevægelse, og i det øjeblik harddisken rammer gulvet, vil der med stor sandsynlighed opstå en skade.

Fejl i harddiskens elektronik

Al elektronik går i stykker. Det gælder også elektronikken i harddiske. Jo ældre din eksterne harddisk er, desto større risiko er der for fejl i elektronikken.

Mekanisk fejl

De mekaniske dele er altid på arbejde, når din eksterne harddisk er i brug. Derfor er det også en fejlkilde du skal være opmærksom på. Din eksterne harddisk slides løbende, og det kan med tiden give problemer med mekanikken.

En ekstern harddisk lever ofte et hårdt liv

Der er ikke noget at sige til, at vi ofte ser defekte eksterne harddiske. Som regel lever de nemlig et rigtig hårdt liv, som ofte indebærer stød og slag. Det er der ikke meget elektronik der kan klare i længden, og da slet ikke “gammeldages” harddiske med sårbare mekaniske dele.

Minimer fejl på din eksterne harddisk – Skift til en ekstern SSD

Ved at bruge en ekstern SSD lagerenhed til backup, får du vise fordele. Den er langt hurtigere end en mekanisk harddisk, der skal bruge tid på at søge data og finde det frem. En SSD (Solid State Drive) er en elektronisk harddisk uden bevægelige dele. Det gør den derfor væsentlig hurtigere. Desuden er du bedre stillet hvis du taber den, da den ikke er nær så udsat som en mekanisk harddisk.

Data recovery kan blive nødvendigt

Når en ekstern harddisk er beskadiget, og der ikke er adgang til data, så er data recovery en løsning. Der er altså ingen grund til at gå i panik med det samme, hvis din harddisk med alle feriebillederne, firmabudgeterne eller talen til dine forældres Sølvbryllup ikke kan tilgås. Hos Super Mac Service, kan du nemlig få hjælp til din defekte ekstern harddisk, og igen få adgang til dine dyrebare filer. Vi har hjulpet rigtig mange virksomheder med at reetablere store billedarkiver, vigtige virksomhedsdata og meget andet. Vores data recovery service har også bragt smilene tilbage hos forældre, hvor billeder og videoer af deres børn, var formodet tabt for evigt.

Minimer risikoen for datatab – Få en backupløsning i skyen

Det kan også være en god ide, at sikre dine data gennem en online løsning. Du kan f.eks. benytte Apples iCloud, som nemt synkroniserer data mellem dine Apple enheder, og så har du sikret dine vigtige data i skyen. Det gælder om at gardere sig, hvis man vil minimere risikoen for datatab. Derfor anbefaler vi naturligvis en fysisk backupløsning og en løsning i skyen. Er du i tvivl om hvad du har brug for, så kan du med fordel kontakte os.

Skriv en kommentar