Mine cookies

32961330 - Man-fre: 10-17

Rengøring af Mac computere – Forlæng levetiden på din Mac

En ren Mac giver reduceret larm og varmudledning

Rengøring af Mac computere skal ikke overses og vigtigheden i at have et rengjort Apple produkt, skal du ikke undervurdere. Der er flere gode grunde til, at foretage en indvendig rengøring af din Mac computer.

En af de mest åbenlyse gevinster ved at holde dit produkt rent, er mindre varmeudledning. Et rent kølesystem betyder en køligere computer og en mere stabil drift. En rengjort Apple computer, vil have en tendens til et bedre og længere liv. En god ide vil være at få udskiftet kølepasta i samspil med rengøringen. Fordelen ved at udskifte kølepasta, er at det over tid bliver tørt – derved afledes varme ikke optimalt, og unødig overophedning kan forekomme.

Rengøring af Mac

Rygning er skadeligt for en Mac

Det kan ikke komme bag på nogen, at rygning er usundt for mennesker. Der er dog mange der ikke ved, at tobak er mindst lige så skadeligt for en computer. De MacBooks vi ser på værkstedet, og som formentlig er brudt sammen på grund af tobaksrøg, er ofte meget beskidte og medtagede grundet røg. En klistret blanding af støv, tjære, nullermænd og snavs, klistrer sig godt fast på din Mac computers interne hardwaredele og det kan få den til at overophede. Din Mac skal også køle mere for at opnår den korrekte driftstemperatur og blæsere(ere) slides derfor også hurtigere ned, fordi den skal køre hurtigere og med flere omdrejninger.

Røgskadet MacBook Pro 15" retina
MacBook Pro 15″ Retina A1398 ryger computer

Der er selvfølgelig åbenlyse måder at forhindre at du får en ‘ryger Mac’. Du kan selfølgelig droppe smøgerne. En anden løsning kunne være, at ryge et andet sted. Hvis du alligevel vælger at ryge i nærheden af din Mac computer, anbefaler vi at du får den tilset et par gange om året.

Indvendig rengøring af MacBooks med vandskade

Skulle du være så uheldig at spilde vand eller anden væske i din MacBook, skal den renses grundigt og rengøres. Vi ser desværre tit, at mange forsøger at tænde deres vandskadede MacBook efter der er spildt ned i den. Efter en kort tørre periode, antager mange, at det nu er sikkert at starte computeren op igen. Desværre er det sådan, at det kan forværre skaden og i værste fald, ende med en totalskadet computer samt mistede data. Et godt råd herfra, hvis din MacBook er væskeskadet, så forsøg ikke at tørre den eller tænde den, da det kan resultere i skader på computerens Logic Board og andre dele.

Hos Super Mac Service tilbyder vi professionel rensning med ultralyd af din MacBook’s Logic Board samt rensning og tørring af interne hardwareenheder.

MacBook Pro A1706 med vandskade
Vandskadet Logic Board fra MacBook Pro 13″ A1706

Hvornår skal du rengøre din Mac?

Hvornår du skal rengøre din Mac computer, hænger godt sammen med, hvilket miljø du benytter den i. En ryger computer skal f.eks. rengøres oftere end en computer, som ikke er udsat for røg. Vi ved dog, at alle computere, har det med at tiltrække støv og snavs, fordi de suger luft ind for at køle computeren under brug. Når din Mac computer suger luft ind, kommer der også støv og snavs med.

Der er nogle enkelte indikatorer, som kan give dig et praj. Hvis din Mac computers blæser begynder at larme mere end hvad du normalt oplever, kan det være på tide med en rengøring. Din MacBook kan måske føles varmere end vanligt, og det kan altså også indikere at den ikke skiller sig korrekt af med varme.

Hvis du er i tvivl om du skal rengøre din Mac, kan du kontakte os.

Beskidt blæser i MacBook Pro Retina 15"
Beskidt MacBook Pro Retina 15″ CPU blæser

Vi rengør alle slags Apple computere indvendigt såvel som udvendigt

Som udgangspunkt tilbyder vi rengøring af alle slags Apple computere uanset alder. Kan du ikke finde prisen på rengøring af din Mac i vores prisliste, kan du kontakte os for at få et tilbud.

Indvendig rengøring af MacBooks

Vi tilbyder rengøring af alle salgs MacBook’s. Det gælder MacBook Unibody modellerne fra 2008 til 2010 samt MacBook 12″ Retina A1534 modellerne fra 2015 til 2017. De nyere MacBook 12″ Retina, er ikke udstyret med en blæser, så den er som regel ikke udsat for støv og snavs i samme omfang som MacBook’s med blæser.

Rengøring af MacBook Pro indvendigt samt udvendigt

Få din MacBook Pro tilbage i topform med en komplet indvendig og udvendig rengøring. Vi tilbyder MacBook Pro rengøring af alle modeller fra 2009 til de aktuelle MacBook Pro modeller. Find din model i vores prisliste for at se hvad det koster at rengøre din MacBook Pro.

MacBook Pro 15" Retina med røgskader og masser snavs

ind,- og udvendig MacBook Air rens og rengøring

MacBook Air har ligesom alle andre MacBook’s, brug for et rent kølesystem. Derfor kan du med fordel få rengjort din MacBook Air hos os. Se vores prisliste for pris på rengøring eller kontakt os for tilbud.

Indvendig rensning og rengøring af iMacs

En iMac bliver som regel brugt til tungt arbejde, hvilket også betyder at den arbejder hårdt. Blæsere arbejder derfor også ekstra for at opretholde en driftsikker temperatur. Din iMac kan hurtigt bliver for varm, hvis den benyttes i et støvet miljø. Hver opmærksom på om din iMac afgiver mere larm fra blæsere ned normalt. Hvis det er tilfældet, så kig forbi vores værksted til en rengøring eller giv os et ring hvis du har spørgsmål.

Hvad koster en indvendig rengøring af en Mac computer?

Prisen på rengøring af din Mac, afhænger af modellen. En MacBook Pro er uanset model, sammenholdt med en iMac hvor skærmen skal afmonteres ved en rengøring. Hvis du ønsker rengøring af din Apple computere, kan du tage et nærmere kig på vores prisliste. Har du en computer, som du ikke finder i vores prisliste, kan du tage kontakt til os for at indhente et uforpligtende tilbud. Du kan også få rengjort din MacBook gratis, når du eksempelvis skal have batteriet elelr skærmen skiftet.