Fusion Drive - Hvad er det? » Super Mac Service
Mine cookies

32961330 - Man-fre: 10-17

Hvad er et Fusion Drive? Find ud af det her

Et Fusion Drive er et hybriddrev bestående af to dele

Et Fusion Drive er en hybrid-lagringsløsning, der blev introduceret af Apple i 2012. Formålet med et Fusion Drive er at kombinere de fordele, der findes i mekaniske harddiske (HDD) og Solid State Drive (SSD).

Fusion Drive

Et Fusion Drive består af to separate lagerenheder: en mekanisk harddisk (normalt en HDD med stor kapacitet) og en solid state drive (SSD) med mindre kapacitet. Disse to enheder fungerer sammen som én enhed, men data behandles forskelligt:

  1. SSD: SSD’en bruges til at lagre de mest anvendte filer og programmer, der skal have hurtig adgangstid. Derfor er det en god ide, at afvikle styresystemet fra SSD. Dette giver en betydelig forøgelse i systemets ydeevne, da SSD’er er meget hurtigere end HDD’er.
  2. HDD: HDD’en bruges til at gemme mindre hyppigt anvendte data og filer, der ikke kræver øjeblikkelig adgang. Da HDD enheden har mere kapacitet end SSD, er det også her du bør lagre filer og dokumenter.

Fusion Drive softwaren styrer automatisk, hvilke data der skal placeres på SSD’en og HDD’en baseret på dit brugsmønster. Dette betyder, at ofte anvendte filer og programmer flyttes til SSD for hurtigere adgang, mens mindre anvendte data bliver på HDD for at frigive plads på SSD.

Fusion Drives er designet til at give brugerne en balance mellem stor lagerkapacitet og hurtig ydeevne. De giver dig mulighed for at nyde den høje hastighed af SSD og samtidig have nok af plads til at gemme store filer og programmer. Det er værd at bemærke, at Fusion Drives primært findes i ældre iMacs.

Opgrader din iMac med SSD og flere RAM

I en situation hvor dit Fusion Drive kører langsomt eller måske er stoppet med at fungere, kan du udskifte det med en SSD. Du kan også opgradere din iMac med flere RAM. Hvis du har spørgsmål til opgraderinger eller udskiftning af Fusion Drive, er du velkommen til at kontakte os.

Vi kan hjælpe med iMac opgraderinger og reparation

Skulle du ende op i den uheldige situation, at din iMac ikke virker, så kan vi hjælpe med at reparere den. Vi har mange års erfaring med både opgradering og reparation af iMac. Derfor kan du være tryg ved, at lade os reparere eler opgradere din iMac.

Skriv en kommentar