32961330 - Man-fre: 10-17

Logic Board reparation i København

Vi fikser alle typer fejl på Logic Board’s

Hos Super Mac Service tilbyder vi reparationer af Logic Boards fra Apple, hvor vi indledningsvis gennemgår kortet for fejl. Logic Boardet i din Mac er den mest komplekse hardwareenhed, og består af mange forkskellige elektroniske komponenter. Der kan derfor også være mange grunde til, at det fejler.

Det kan f.eks. være en løs forbindelse mellem video-controller og grafikkort eller strømstyrring- og spændingsregulerende kredsløb. Der kan også være fejl i power- og system management controller chips. Listen af mulige fejl fortsætter bl.a. med:

Logic Board reparation
 • Backlight controllere
 • Ladestik
 • Nord- og sydbro
 • BGA chips
 • SMD chips
 • SMC chips

Hvad koster det at reparere et Logic Board

Vi tilbyder reparation af Logic Board til MacBook, MacBook Pro og MacBook Air. Prisen for reparation er individuel, da der er stor forskel på kompleksiteten på kortene i de forskellige Mac modeller og samtidig kan skader varierer i omfang. Hvis du søger en pris på en reparation af bundkortet i din Mac computer, skal du komme forbi til en fejlsøgning, inden vi kan give dig en eksakt pris. Du kan du altid kontakte os, hvis du vil have et estimat.

Mainboard, Logic Board, motherboard, bundkort

Man kan hurtig blive forvirret, når der tales om Logic Boards. Nogle kalder det mainboard andre motherboard og på dansk er det bundkort. Når man taler om en det i Mac regi, så kalder man det for Logic Board. Hvis vi har at gøre med et kort i Windows baseret PC, bliver det kaldt for mainboard eller motherboard.

Reparation af væskeskadede Logic Boards

Langt de fleste Logic Board reparationer skyldes problemer skabt af en væskeskade. Du kender måske problematikken; Kaffen står på dit skrivebord med din MacBook, og i et uopmærksomt øjeblik, får du spildt kaffen ned i din MacBook.

En af de opgaver vi oftest bliver stillet, er fejlsøgning af defekte Logic Boards i forbindelse med en væskeskade. Væskeskader fylder en del af vores daglige opgaver, og der er en enkelt generel ting vi kan sige, der omhandler alle væskeskader; ingen væskeskader er ens.

Ultralydsrengøring af Logic Boards

En grundig genenmgang af din væskeskadede Mac computer er nødvendigt i forbindelse med væskeskader. Vi arbejder ud fra en speciel diagnosticerings- og rensningsproces, som altid følges slavisk. Derved minimerer vi risikoen for yderligere skader, der kan være forsaget af væske.

Hvis du eksempelvis har skadet din computer ved væskespild, kan vi hjælpe dig med fejlsøgning, ultralydsrengøring og reparation. Ved ultralydsrengøring fjerner vi snavs og væskerester fra kortet. I mange tilfælde, kan vi få din Mac computer tilbage i fungerende stand, ved blot at vaske og dernæst tørre Logic Boardet.

væskeskadet MacBook Air bundkort
MacBook Air 13″ A1466 Logic board med væskeskade

Det kan du gøre, hvis du spilder vand i din MacBook?

Det bedste du kan gøre, hvis du har hældt vand i din MaBook er at undlade at tænde den. Derved minimere du risikoen for at kortslutte hardwaredele. Endnu bedre er det, hvis du har mulighed for at deaktivere din MacBook’s batteri. Det vil modvirke at komponenter brænder af, såfremt der sendes strøm igennem fugtige eller våde våde områder i din Mac. Er komponenter først brændt af, skifter reparationen karakter, da vi skal have udskiftet enkelte komponenter på Logic Boardet.

Med rettidig afbrydelse af din MacBook, og opfølgning hos en professionel reparatør, kan du i mange tilfælde tørre en MacBook i adskilt stand samt ultralydsrense elektronikken for at fjerne korrosion, væskerester etc. Det vil i mange tilfælde redde Logic Boardet i din MacBook.

For at mindske risikoen for større fejl og skader, er det vigtigt at handle hurtigt. Hvis du ikke har mulighed for at afmontere batteriet, så synd dig ned til en professionel reparatør, som kan afhjælpe problemet.

Hvis komponenter er kortsluttet eller på anden måde skadet, har vi også redskaber til at reparere eller udskifte de ramte dele.

Det skal du IKKE gøre, hvis du har spildt væske i din MacBook

Det er meget simpelt; Lad være med at tænde din Mac, da det i bedste fald forværer situationen.
Hvis du har mulighed for det, skal du skynde dig ned til en professionel reparatør med din væskeskadede Mac computer.

Lad være med at forsøge at reparere din våde MacBook med ris. Uanset hvad du har læst på nettet om at ris kan redde en vandskadet iPhone, iPad eller MacBook, er det ikke korrekt. Det hjælper ikke at ligge sin computer i en pose med ris og vente 3 uger med at tænde den. De MacBooks vi har set, som er forsøgt repareret med ris, er som regel i rigtig dårlig forfatning. Ofte er computerne stadig våde og tilbageværende ris er rådne.

Derfor er der kun en løsning; Vandskadet elektronik skal renses og tørres professionelt.

MAcBook Air A1466 bundkort forsøgt repareret med ris
MacBook Air 13″ A1466 forsøgt repareret med ris

Ombytning af defekt Logic Board

Det er desværre ikke alle Logic Boards der kan repareres. Er skaderne for omfattende, kan det ikke lade sig gøre eller også bliver det måske for dyrt. Det kan også være at processen er for tidskrævende, og du i stedet ønsker et udskifte kortet i din Mac computer. Vi lagerfører forskellige Logic Boards, og kan derfor tilbyde at udskifte det væskeskadede Logic Board med et andet. Gevinsten vil være en forkortet reparationstid.

Almindelige symptomer ved fejl på Logic Boardet

De mest almindelig fejl på bærbare og stationære Mac computere, som skyldes en fejl på Logic Board kan bland andet være:

 • Død og kan ikke tænde
 • Slukker pludseligt af sig selv
 • Starter ikke operativsystemet
 • Svagt lys i skærmen eller intet lys
 • Lys i skærmen men intet billede
 • Sort skærm
 • Fragmenter i skærmbilledet
 • Tastatur skriver forkerte tegn

Ovenstående symptomer kan også forekomme ved andre hardware fejl, derfor skal der stilles en diagnose inden reparation.

Vi reparerer meget andet end blot Logic Boards til Mac computere. Vi kan for eksempel hjælpe med installation af nyt styrestem eller udskifte batteri i din MacBook. Lige meget hvilken udfordring du har med din bærbare eller stationære Mac computer, så kan vi assistere.

Hvis du har nogle spørgsmål til vores andre Mac reparationer, er du mere end velkommen til at kontakte os på 32 96 13 30. Du kan også besøge os på Østerbro i vores åbningstid.